Uit de tuin eten: bloemkoolpizzaVoor dit recept heb je een bloemkool en een puntpaprika nodig. Met een compacte kool gaat het makkelijker dan met een erg losse kool.Neem een flinke bloemkool en leg hem ondersteboven op een snijplank. Verwijder de groenen bladen maar laat de stronk zoveel mogelijk zitten. Snij 4 plakken uit de bloemkool. Leg de plakken op een bakplaat, samen met een grote puntpaprika, bestrijk de groente dun met olie. Schuif de bakplaat in de oven, stand gril + hete lucht op 180 graden. Na 20 minuten zal de bloemkool gaar zijn, de paprika moet je halverwege keren. Verwijder de zaadjes en het vel van de paprika en snij er 4 plakken van. De bloemkool krijgt een laagje rode of groene pesto en daarop een plak paprika. Verder beleg je de ‘pizza’ met wat je maar wilt, uienringen, sardientjes, tomaat enz. Afdekken met mozzarella of gemalen kaas en nog een kwartier de hete oven in. In plaats van bloemkool kun je ook een plak knolselderij gebruiken. Dit gerecht kun je prima vegetarisch of veganistisch klaarmaken, 2 personen hebben er een maaltijd aan, of het is een lunchgerecht voor 4. Terug naar tuintafel
Uit de tuin eten: bloemkoolpizzaVoor dit recept heb je een bloemkool en een puntpaprika nodig. Met een compacte kool gaat het makkelijker dan met een erg losse kool.Neem een flinke bloemkool en leg hem ondersteboven op een snijplank. Verwijder de groenen bladen maar laat de stronk zoveel mogelijk zitten. Snij 4 plakken uit de bloemkool. Leg de plakken op een bakplaat, samen met een grote puntpaprika, bestrijk de groente dun met olie. Schuif de bakplaat in de oven, stand gril + hete lucht op 180 graden. Na 20 minuten zal de bloemkool gaar zijn, de paprika moet je halverwege keren. Verwijder de zaadjes en het vel van de paprika en snij er 4 plakken van. De bloemkool krijgt een laagje rode of groene pesto en daarop een plak paprika. Verder beleg je de ‘pizza’ met wat je maar wilt, uienringen, sardientjes, tomaat enz. Afdekken met mozzarella of gemalen kaas en nog een kwartier de hete oven in. In plaats van bloemkool kun je ook een plak knolselderij gebruiken. Dit gerecht kun je prima vegetarisch of veganistisch klaarmaken, 2 personen hebben er een maaltijd aan, of het is een lunchgerecht voor 4. Terug naar tuintafel