Home Over ons Wie is wie? Lid worden? Reglement Tuintips Tuintafel Fotos
Volkstuinvereniging Nuenen
© 2025 Volkstuinvereniging Nuenen

Tuintafel

Eten uit je tuin: volkstuin clafoutis Een lekkere taart of dessert in de zomer is deze clafoutis. In Frankrijk wordt deze altijd met kersen gemaakt, met de pitten er nog in.  In de winter als er niet meer veel te oogsten is uit je tuin heb je mogelijk in je vriezer nog bessen, aardbeien, frambozen of ander fruit van je zomeroogst. Alles is bruikbaar voor deze ‘volkstuin clafoutis’.  Vet een lage ovenschaal in met boter, je kunt voor dit recept geen springvorm gebruiken, die gaat lekken.  Vul de bodem van de vorm met fruit, bevroren of vers.  Klop 3 eieren met 80 gram suiker, voeg als ‘smaakje’ vanillesuiker of citroenrasp toe.  Spatel er vervolgens 80 gram gezeefde bloem en 100 gram kookroom of melk door.  Giet dit beslag over het fruit, bestrooi met geschaafde amandelen en bak ongeveer 40 minuten op 180 graden. Deze clafoutis eet je zo uit de ovenschaal, storten lukt niet, het is meer een nagerecht dan een taart.   Vanillesuiker: maal in het bakje van je staafmixer 3 vanillestokjes met 100 gram suiker, even zeven, bewaren in een afgesloten potje. Citroenrasp, rasp de gele schil van onbewerkte citroenen en meng met wat suiker, bewaar in een afgesloten potje in de koelkast. Terug naar tuintafel
Menu
Volkstuinvereniging Nuenen
© 2024 Volkstuinvereniging Nuenen

Tuintafel

Eten uit je tuin: volkstuin clafoutis Een lekkere taart of dessert in de zomer is deze clafoutis. In Frankrijk wordt deze altijd met kersen gemaakt, met de pitten er nog in.  In de winter als er niet meer veel te oogsten is uit je tuin heb je mogelijk in je vriezer nog bessen, aardbeien, frambozen of ander fruit van je zomeroogst. Alles is bruikbaar voor deze ‘volkstuin clafoutis’.  Vet een lage ovenschaal in met boter, je kunt voor dit recept geen springvorm gebruiken, die gaat lekken.  Vul de bodem van de vorm met fruit, bevroren of vers.  Klop 3 eieren met 80 gram suiker, voeg als ‘smaakje’ vanillesuiker of citroenrasp toe.  Spatel er vervolgens 80 gram gezeefde bloem en 100 gram kookroom of melk door.  Giet dit beslag over het fruit, bestrooi met geschaafde amandelen en bak ongeveer 40 minuten op 180 graden. Deze clafoutis eet je zo uit de ovenschaal, storten lukt niet, het is meer een nagerecht dan een taart.   Vanillesuiker: maal in het bakje van je staafmixer 3 vanillestokjes met 100 gram suiker, even zeven, bewaren in een afgesloten potje. Citroenrasp, rasp de gele schil van onbewerkte citroenen en meng met wat suiker, bewaar in een afgesloten potje in de koelkast. Terug naar tuintafel