Home Over ons Wie is wie? Lid worden? Reglement Tuintips Tuintafel Fotos
Volkstuinvereniging Nuenen
© 2025 Volkstuinvereniging Nuenen

Tuintafel

Uit de tuin eten: courgette – kaas – kruidentaart    Ingrediënten: roomboterbladerdeeg uit de koeling, 175 g Ricotta, een bosje kruiden naar keuze (munt, tijm en platte peterselie), 1 teentje knoflook, 30 gram Pecorino 30 gram Parmezaan, 1 groene en 1 gele courgette, 2 - 3 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak en 80 gram serranoham.   Stap 1: Voorbereiden Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte). Beleg een bakplaat met bakpapier. Rol daar het bladerdeeg op uit en rol het met een deegroller aan alle kanten iets dunner/platter. Maak met een mes ongeveer 1 cm vanaf de rand een zachte inkeping en vouw dat randje om (of snij het eraf en leg het er langs de rand weer op). Doe dat langs alle randen. Het idee erachter is dat het er voor zorgt dat het kaasmengsel netjes in het midden van de taart blijft doordat je een soort opstaand randje creëert. Stap 2: Beleggen Meng in een kom de ricotta met de kruiden, knoflook en de pecorino en parmezaan. Maak op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg, waarbij je de randen vrijlaat. Snijd de courgette in dunne schijfjes (ik gebruikte een mandoline) en leg ze dakpansgewijs op de kaasvulling. Druppel er wat olijfolie over. Stap 3: Bakken en serveren Zet de plaat 20 tot 25 minuten in de oven tot de randen van het bladerdeeg gaar en goudbruin zijn. Haal de plaat uit de oven en scheur de serranoham in stukjes en beleg de taart hiermee. Verdeel er eventueel nog wat fijn gehakte kruiden over en druppel er nog wat olijfolie op. Serveer de taart warm of lauw. (Bron: Diana’s Mooie Moestuin 2020) Terug naar tuintafel
Menu
Volkstuinvereniging Nuenen
© 2024 Volkstuinvereniging Nuenen

Tuintafel

Uit de tuin eten: courgette – kaas – kruidentaart    Ingrediënten: roomboterbladerdeeg uit de koeling, 175 g Ricotta, een bosje kruiden naar keuze (munt, tijm en platte peterselie), 1 teentje knoflook, 30 gram Pecorino 30 gram Parmezaan, 1 groene en 1 gele courgette, 2 - 3 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak en 80 gram serranoham.   Stap 1: Voorbereiden Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte). Beleg een bakplaat met bakpapier. Rol daar het bladerdeeg op uit en rol het met een deegroller aan alle kanten iets dunner/platter. Maak met een mes ongeveer 1 cm vanaf de rand een zachte inkeping en vouw dat randje om (of snij het eraf en leg het er langs de rand weer op). Doe dat langs alle randen. Het idee erachter is dat het er voor zorgt dat het kaasmengsel netjes in het midden van de taart blijft doordat je een soort opstaand randje creëert. Stap 2: Beleggen Meng in een kom de ricotta met de kruiden, knoflook en de pecorino en parmezaan. Maak op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg, waarbij je de randen vrijlaat. Snijd de courgette in dunne schijfjes (ik gebruikte een mandoline) en leg ze dakpansgewijs op de kaasvulling. Druppel er wat olijfolie over. Stap 3: Bakken en serveren Zet de plaat 20 tot 25 minuten in de oven tot de randen van het bladerdeeg gaar en goudbruin zijn. Haal de plaat uit de oven en scheur de serranoham in stukjes en beleg de taart hiermee. Verdeel er eventueel nog wat fijn gehakte kruiden over en druppel er nog wat olijfolie op. Serveer de taart warm of lauw. (Bron: Diana’s Mooie Moestuin 2020) Terug naar tuintafel