Eten uit je tuin, een uientaartGenoeg uien geoogst afgelopen zomer? Wanneer je dan ook nog tijm en knoflook hebt is de vulling van deze taart helemaal uit je tuin. En geen zompige bodem, deze taart wordt op zijn kop gebakken. Begin met het deeg, meng 250 gram bloem of volkorenmeel met 5 gram zout en 4 gram droge gist. Kneed er met 150 gram melk of water, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel mosterd een soepel deegje van. Laat dit afgedekt staan. Maak ongeveer 6-8 uien schoon en snij ze in ringen, of parten. Heb je een zware gietijzeren braadpan dan komt die nu mooi van pas. Smoor je uien in deze pan met wat olie, knoflook en tijm op een laag pitje tot de uien zacht en zoet zijn. Dat duurt zeker een half uur. Er mag ook zout bij. Dan gaan de gesmoorde uien in een ovenschaal, strooi er wat gemalen kaas over en dek de vulling af met het deeg. Het deeg kun je met een rolstok of deegrol uitrollen. Het hoeft niet heel netjes, (maar dat mag wel).De bovenkant bestrooi je ook met kaas en dan bak je de taart ongeveer 40 minuten op 180 graden. Omkeren op een platte schaal, simpel en lekker!Terug naar tuintafel
Eten uit je tuin, een uientaartGenoeg uien geoogst afgelopen zomer? Wanneer je dan ook nog tijm en knoflook hebt is de vulling van deze taart helemaal uit je tuin. En geen zompige bodem, deze taart wordt op zijn kop gebakken. Begin met het deeg, meng 250 gram bloem of volkorenmeel met 5 gram zout en 4 gram droge gist. Kneed er met 150 gram melk of water, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel mosterd een soepel deegje van. Laat dit afgedekt staan. Maak ongeveer 6-8 uien schoon en snij ze in ringen, of parten. Heb je een zware gietijzeren braadpan dan komt die nu mooi van pas. Smoor je uien in deze pan met wat olie, knoflook en tijm op een laag pitje tot de uien zacht en zoet zijn. Dat duurt zeker een half uur. Er mag ook zout bij. Dan gaan de gesmoorde uien in een ovenschaal, strooi er wat gemalen kaas over en dek de vulling af met het deeg. Het deeg kun je met een rolstok of deegrol uitrollen. Het hoeft niet heel netjes, (maar dat mag wel).De bovenkant bestrooi je ook met kaas en dan bak je de taart ongeveer 40 minuten op 180 graden. Omkeren op een platte schaal, simpel en lekker!Terug naar tuintafel